Pozbierane zewsząd, wypróbowane przeze mnie przepisy. Co dziś zjemy: ?
Blog > Komentarze do wpisu

Skrzydełka zapiekane z ryżem

Składniki

2 szklanki ryżu

3-4 cebule

ok. 15 szt. skrzydełek

Sos:

6 szklanek wody

4 łyżki ketchupu

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1,5 łyżeczki pieprzu

1 łyżeczka papryki czerwonej

1,5 łyżeczki soli

2 łyżeczki wegety

1 łyżeczka czosnku granulowanego

2 łyżeczki cukru

1 kostka Kasi

Wykonanie

Wszystkie składniki sosu zagotować.

Skrzydełka wymyć, lekko posolić.

Cebulę pokroić w krążki.

Ryż (surowy) rozłożyć na blaszce, na ryż rozłożyć cebulę, na wierzch układamy skrzydełka. Całość zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku w temp. ok 200 stopni przez 1,5 godziny.

poniedziałek, 14 grudnia 2009, malgo.s4